Blauwe gloed

Midden jaren 1990 ontdekte ik het plezier van het schrijven. Na enkele columns in een personeelsblad, die goed werden ontvangen ben ik het schrijven gaan ontwikkelen. Na en paar keer met een Groninger ‘Schriefwedstried’ te hebben meegedaan ben ik in 2001 tijdens een (gelukkig korte) burn-out begonnen aan een boek.

blauwegloed

Het idee had ik al langer in mijn hoofd. Naast analist bij Philips in Winschoten ben ik Radiologisch verantwoordelijke. Tijdens mijn studie Radiologisch deskundige kwam ik in aanraking met een ongeval in Braziliƫ met radioactiviteit. Gefascineerd door de gevolgen van radioactiviteit op mensen heb ik de gebeurtenissen in Braziliƫ overgeplaatst naar Stadskanaal.
Het boek is in oktober 2003 uitgegeven bij uitgeverij Gopher.
Omdat ik een liefhebber ben van goede whisky en dit in het boek ook is verweven was de presentatie van het boek bij Slijterij Frans Muthert in Musselkanaal.

Verder zijn is er (ruime) aandacht besteed in de pers zoals Het Dagblad van het Noorden, Kanaalstreek en De Nieuwsbode.

Hoewel het boek redelijk goed is verkocht was ik toch niet tevreden over Blauwe Gloed, ook een recensie van Crimezone verwoorde wat er mis was met het boek.
Ik ben in 2020 begonnen om het boek helemaal te herschrijven. Het heet nu Dodelijk Licht en momenteel ligt het manuscript bij enkele uitgevers. Ik hoop dat Dodelijk Licht in 2024 wordt uitgebracht.

Copyright © 2023 Bert Sloots All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.